mitmond

Vélemények vagy inkább élmények...

Utolsó kommentek

  • N_A_N_A: IMÁDOTT BABÁM! Boldog 4. születésnapot Kívánok! Szerető Nagyid (2010.11.06. 20:30) Meddig várjunk még???
  • N_A_N_A: IMÁDOTT BABÁM! Boldog születésnapot! Ezer köszönet Istennek és minden embernek, akik segítettek,h... (2009.11.06. 19:52) Meddig várjunk még???
  • Luuuca: Dejóóóó így látni titeket! Az embernek a szíve is mosolyog az ilyen képek láttán!:) Bár innen láts... (2009.08.12. 17:39) Megújul minden
  • N_A_N_A: Drága imádottamnak boldog névnapot!!! (2009.05.23. 18:07) 1%
  • kookusz: Üdv! Jelenleg én vagyok annak a boxnak a lakója amelyikben Julcsi is megkapta a csontvelőt. Vicces... (2009.05.13. 21:57) Se maszk, se kesztyű ;)
  • Utolsó 20

Ismét itthon

2008.11.14. 02:01 | t_i_t_a | 3 komment

Végül a centrális kanül eltávolítása egy egyszerű mozdulattal, altatás nélkül történt. Ezt nem lehetett előre tudni, úgy készültünk,hogy altatni fogják hétfőn délelőtt. Emiatt vasárnap délben bevonultunk a Madarász Kórházba (ti. gyermek sebészet nincs a Lászlóban), az altatás mikéntje is csak a műtőben derült ki, amikor Mona doktor látta, hogy mennyire mozog Julcsi kanülje. A műtőben így maximum 10 percet volt, viszont megfigyelés céljából és óvatosságból maradtunk még egy napot, Julcsi rodeózott és játszottunk a szobában, mivel nem mehettünk ki. Szerencsére sikerült megoldani, hogy elkülönítve legyünk. Szerdán otthon voltunk, ujjongva készültünk Julcsi szülinapjára. Annyira vártam ezt a napot!! hónapokkal ezelőtt erről ábrándoztam, hogy a kétéves születésnapjára már biztos otthon leszünk, egyfajta mérföldkő volt...

Julcsi egyszerűen cuki :o). Mint egy kis papagáj, szinte mindent próbál kimondani, többnyire az első szótagokat mondja, előfordul, hogy rögtön tisztán kiejti. Érdekli minden játék, szeret rajzolni, festeni, gyurmázni, babázni, főzni, lent sétálni bicajjal, járműveket nézni, kutyát-macskát-bogarat...bármit. nagyon nyitott...ma pogácsát sütöttünk, már másodszorra együtt, segít. Ő szúrta ki és szórta meg sajttal, gyurmázhatott is a tésztával,  élvezi. Minden látni, tudni akar, amit csinálok (mondja is, hogy "Kukk-kukk" és nem lehet lebeszélni, nem tágít) :o)))

Csütörtökön az ambulanciára mentünk a szokásos kontroll vizsgálatra (eleinte hetente 2x kellett járni, most már kb.10 naponta vizsgálat+vérvétel), Julcsi nagyon nyűgös volt.Péntekre már értettük, hogy miért, hőemelkedése, majd láza lett. (Csütörtök este szülinapoztunk, ugyanis Julcsi 2 éves volt, és betöltötte a transzplantáció utáni 100. napot is :o)) erről egy külön bejegyzésben beszámolunk) Szóval ilyenkor szaladnunk kell a Transzplantációs Osztályra, hogy minél előbb lássa "Dodó" (persze lehetőleg Góó ;o) és elkezdjék gyógyszerezni, mivel a szervezete gyenge még. Ez egyszerűbb esetben is pár nap kórházban maradást jelent. Ugyanabban az épületben volt szobánk (Szt.László Kórház 11/4A),ahol transzplantálták és a ~4 hónapot töltöttük. Nem derült ki, hogy mitől lett lázas, lehetett magától a kanültől (a kivételnél megbolygatták a dolgokat) vagy talán "bekaptunk" valami kórokozót a Madarászban. Szerencsére két napot volt lázas, így az 5. napon hazajöhettünk. Furcsa volt újra bent, most tudatosult, hogy milyen hosszú volt az a négy hónap, már-már otthonosan érzem magam ott. Azt hiszem most kezdtem el feldolgozni a történteket, hetekig inkább csak felejteni akartam, most sok érzés/élmény előjött. Ezekről egy köv. alkalommal írok. Végül néhány benti kép:játék Apával, palacsinta királylány (Paa, ezt gyakran "rendel" tőlünk :o), és két kép a meglepiről, amit a Takács család küldött Julcsinak, köszönjük!! :o).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mitmond.blog.hu/api/trackback/id/tr79768159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luca 2008.11.20. 16:53:23

Sziasztok!
Jaaaj de örülök ezeknek a híreknek, mert amikor írtad SMS-ben, hogy megint bent vagytok, az volt bennem, hogy ez egyszerűen lehetetlen de közben csodáltam a kitartásotokat, ahogy eddig is! De szerencsére akkor ez most csak rövid "látogatás" volt!
Látom a képeken, hogy "Tepi" még meg van, remélem ő is sok erőt ad Julcsinak...na meg nektek :)
Sok puszi, Luca

Bogi 2008.11.23. 14:32:31

Hát - a hírek alapján - bizony elég kalandos életetek van! Örülök, hogy Julcsi jobban lett, és hazamehetett a kórházból. Rögös ugyan az út, de azért szépen haladtok! :)))
További kitartást és minden jót kívánok nektek!
Bogi

Márkus Júlia 2008.12.06. 20:37:10

Julcsi ma 25 hónapos!
Üzenet a Drágának:
Imádottam! Biztos a Mikulás a puttonyában az egészséget is belerakta! Jővőre már sok-sok csoki is lesz benne.
Köszönjük,hogy Erzsi, Tünde, Kriszti is elküldte Hozzád a Mikulást.
süti beállítások módosítása