mitmond

Vélemények vagy inkább élmények...

Utolsó kommentek

  • N_A_N_A: IMÁDOTT BABÁM! Boldog 4. születésnapot Kívánok! Szerető Nagyid (2010.11.06. 20:30) Meddig várjunk még???
  • N_A_N_A: IMÁDOTT BABÁM! Boldog születésnapot! Ezer köszönet Istennek és minden embernek, akik segítettek,h... (2009.11.06. 19:52) Meddig várjunk még???
  • Luuuca: Dejóóóó így látni titeket! Az embernek a szíve is mosolyog az ilyen képek láttán!:) Bár innen láts... (2009.08.12. 17:39) Megújul minden
  • N_A_N_A: Drága imádottamnak boldog névnapot!!! (2009.05.23. 18:07) 1%
  • kookusz: Üdv! Jelenleg én vagyok annak a boxnak a lakója amelyikben Julcsi is megkapta a csontvelőt. Vicces... (2009.05.13. 21:57) Se maszk, se kesztyű ;)
  • Utolsó 20

Sejted?!

2008.09.05. 00:54 | t_i_t_a | 6 komment

Itt a Sejt Híradó :o)

Hetek óta készülök bejegyzést írni, rengeteg közös élményünk van, sokat változott Julcsi állapota, fokozatosan erősödik minden téren. Sajnos éjjelente ritkán van erőm itt a gépnél irogatni, mire hazaérek gyakorlatilag zombi vagyok, pedig mindennap van valami jópofa dolog, valamiben fejlődés, új szavak, huncutkodás...igyekszünk megosztani néhányat belőlük, képeket is.

Most azonban a leglényegesebb hír: 2008.szeptember 3-tól úgy tekintik/tekintjük, hogy megtapadtak a sejtek, Julcsi félsteril lett!!!!

A megtapadás illetve félsteril állapot küszöbszámokhoz kötött; egymást követő három napon az összes fehérvérsejtszámon belül a neutrofil granulociták száma 500 felett kell legyen (0,5 Giga/liter). Julcsinál ez a transzplantációt követő 36.napon jött el. Mindennap készül gyors vérkép, amit a laboratóriumban automata készülék vizsgál (ha jól tudom hetente kétszer készül mélyebb elemzés, amikor nemcsak a vér mennyiségi és minőségi jellemzőit vizsgálják, hanem kémiai összetevőket is,anyagcsere-funkciókat...stb.), és amelyben láthatók a vér alakos elemei, a vörösvértestek, a különböző fehérvérsejtek és a vérlemezkék, nos nekünk ezek a legfontosabb számok mostanában.
Diagramot vezettem a legfontosabb sejtszámok változásáról,néhány napot kitöröltem véletlenül a telefonomból, hamarosan pótolom, és akkor kiteszem ide....

 

[A fehérvérsejtek a sejtmagjuk mérete, alakja, valamint a sejtplazmájukban lévő szemcsék, és az azokban található, a kémhatásuktól függően különböző színnel festődő anyagok alapján jól megkülönböztethetők egymástól.A vizsgálat során meghatározzák a különböző fehérvérsejt-típusok egymáshoz viszonyított százalékos arányát.A fehérvérsejtek alapvető fajtái a granulociták, melyeknek a plazmájában különböző anyagokat tartalmazó szemcsék (granulumok) láthatók, a limfociták vagy nyiroksejtek, valamint a monociták vagy makrofágok (nagy falósejtek).A granulocitákat a szemcsék festődése alapján nevezik neutrofil, eozinofil és bazofil sejteknek.]

Végül néhány kép az elmúlt 2 napból, sokat játszunk,most a főzőcskézést és a babázást kedveli legjobban az örök sláger rajzolás és matricázás mellett. Hetekig inkább a kirakós-berakós-párosítós játékok és a könyvek mentek, már kb.csukott szemmel kirakta az összeset. Napról napra nő a mozgásigénye, javul az egyensúlya, órákat "totyog" azon az 1-2 méteren, Nagyi pedig mindig kieszel neki valami újdonságot :o). Ma sokakat meghívott kávéra, Apát is jól megreggeliztette ;o)


A bejegyzés trackback címe:

https://mitmond.blog.hu/api/trackback/id/tr95649134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Réka 2008.09.05. 13:45:59

Végre, végre.... örülünk, hogy jó híreket hallunk felőletek! És hogy végre hallunk(olvasunk) felőletek. Sokat gondolunk rátok, sokat emlegetünk benneteket a gyerekekkel. Sok kitartást, erőt a későbbiekben is!!!

Bogi 2008.09.05. 13:47:29

Gyakran jövök erre az oldalra, mert nagyon várom már az újabb és egyre jobb híreket... nagyon örülök, hogy a sejtek megtapadtak, és igazán jó hír az is, hogy a kisasszony szépen fejlődik, egyre ügyesebb és okosabb lesz.
Nagyon ügyesek vagytok ti is (és persze az egész család), amiért ilyen remekül helyt álltok ebben a nehéz helyzetben!
Csak így tovább, és persze fel a fejjel, mert úgy tűnik, a legnehezebben már túl vagytok! Büszkék lehettek erre a gyönyörű kislányra, és persze magatokra is!

Márkus Júlia 2008.09.06. 22:13:18

Julcsi ma 22 hónapos!
Üzenet a Drágának:
"A szeretet nem múló szeszély, pillanatnyi fellángolás, a szeretet: a törődés művészete".

Imádott Babám!
Boldogság minden Veled töltött óra, boldogság gondoskodni Rólad, csak így tovább!!!!
Minden napnak csak akkor akkor van értelme,ha a Te mosolyod látom.

Erika 2008.09.09. 16:22:01

Kedves pici Lány!
Már lassan 2 hete hallgatom hangodat a szomszéd boxból, és a képek alapján pontosan ilyen bájos, életrevaló csöppségnek képzeltelek, mert ugye egyikünk semm láthatja a másikat. És nagyon örülök, amikor hallom a reggeli kávéfőzést:-), és ahogy a z orvosok és nővérek is ha mosolyra vágynak, a Te boxodhoz menek oda. Kivánom Neked, hogy mielőbb gyógyulj meg, felejts el minden szúrást, és fájdalmat, de mindig emlékezz ezekre az emberekre, orvosokra, nővérekre, akik mindent megtettek érted,hogy boldog, egészséges felnőtt és gyerekorod legyen. És persze a szüleidre, akik mindig melletted vannak. Puszil téged szomszéd boxos, aki ugyan már nagyobb"gyerek": Erika

Kalászi Eszter 2008.09.09. 18:10:53

Nagyon örülünk a híreknek és a képeknek is! Továbbra is sok kitartást és erőt kívánunk és sok puszit küldünk nektek.

Marietta 2008.09.17. 16:29:42

Rendszeresen olvasunk Titeket, minden nap megnézem, hátha van valami új, jó hír. Remélem hamarosan a baba-mama szoba következik. Sok erőt is kitartást kívánunk Nektek!!! Julcsit pedig pusziljuk, és már várjuk, hogy találkozhassanak a lányok. :-)
Tita! Köszönjük a kommentedet. Kicsi lányunk valóban egyre nagyobb (6.43 kg volt hétfőn) és ügyesebb. Most a dolgok megragadása és szájba tömködése van soron éppen, no meg a hangja próbálgatása. :-)
süti beállítások módosítása